"Kuchnia wegańska" to lektura ciekawa dla każdego, kto chciałby przestawić się na wegetariański sposób odżywiania. Zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących produktów, ponad 300 przepisów na zdrowe i smaczne potrawy.
Ponadto ciekawe rozdziały: 5 powodów dla których warto nie jadać mięsa; obszerny przewodnik po świecie kulinariów; cukier - czy jest wegetariański? fałszywi sprzymierzeńcy w kuchni, czyli kuchenki mikrofalowe; wykaz dodatków pochodzenia zwierzęcego w żywności itd.
* * *
SPIS TREŚCI
5 powodów dla których warto nie jadać mięsa.
Rozdział I - Odżywiać się dla zdrowia
Krótki przewodnik, czyli: co jeść, co kupować, a co lepiej pozostawić na sklepowej półce? Co można znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością, co poprawia humor, zdrowie i urodę?
Rozdział II - Amarantus zboże XXI wieku.
Rozdział III - Czy cukier jest wegetariański?
Rozdział IV - 300 przepisów na zdrowe i smaczne dania
Rozdział V - Doktor Ciało
Rozdział VI - Fałszywi sprzymierzeńcy w kuchni, czyli kuchenki mikrofalowe
Rozdział VII - Dodatki do żywności
Wykaz substancji pochodzenia zwierzęcego, które mogą znajdować się w produktach spożywczych.
ZAKUPY POWYŻEJ 150 ZŁ WYSYŁKA GRATIS
autor | Agnieszka Olędzka |
rok wydania | Warszawa 2000 |
liczba stron | 210 |
wymiary | 14,5 x 20,5 cm |
oprawa | miękka |
ISBN | 83-912651-0-2 |