Proponuję Państwu sposób odżywiania oparty przede wszystkim na produktach roślinnych. W wyniku wieloletnich badań przyjęto, że zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze zaspokoimy, stosując zróżnicowaną dietę, której podstawę stanowią cztery grupy pokarmów: zboża, rośliny strączkowe, warzywa i owoce. Taki sposób żywienia zmniejsza ryzyko chorób, gwarantuje dobrą kondycję i sprawność umysłu do późnych lat życia. Ważnym atutem roślin jest absorbowanie energii słonecznej, która zapewnia ludziom witalność i żywotność.
Bożena Cyran
W książce m.in.:
- metody wzmocnienia kluczowych organów ciała za pomocą odpowiedniego pożywienia, właściwego oddychania i ćwiczeń
- praktyczne pomysły na potrawy, które warto jadać w określonych porach roku
- schematy sezonowych jadłospisów, które mogą pomóc Ci w planowaniu codziennego menu
- różne metody oczyszczania organizmu
- skuteczny sposób odchudzania
- medytacje i ćwiczenia oddechowe, wzmacniające zdrowie.
Bożena Cyran - dietoterapeutka, autorka książek pt. "Odnowa na talerzu" i "Kuchnia zdrowia i młodości", w swojej nowej książce zaleca, aby odżywiać się odpowiednio do warunków panujących w przyrodzie, czyli zgodnie z porami roku. Opierając się na zasadzie Pięciu Przemian z tradycyjnej medycyny chińskiej oraz na makrobiotyce, podaje wskazówki jak żyć, aby zachować zdrowie i wewnętrzną harmonię.
ZAKUPY POWYŻEJ 150 ZŁ WYSYŁKA GRATIS
podtytuł | Kuchnia wg 5 przemian |
autor | Bożena Żak-Cyran |
rok wydania | Łódź 2007, wyd. 3 |
liczba stron | 236 |
wymiary | 16,80 x 24 cm |
oprawa | miękka |
ISBN | 83-87914-89-4 |